„Mano virtuvėlės užrašuose“ fiksuojami dalyvių atradimai savarankiškai gaminant patiekalus iš vietinių ūkininkų užaugintų ir tiekiamų produktų. Ugdomas jaunimo skonis sveikam maistui gaminant ir ragaujant patiekalus iš mažiau žinomų ir rečiau šeimos stalui įgijamų ir patiekiamų produktų: iš daržovių, jautienos, paukštienos, ėrienos, ožkos pieno produktų ir žuvies, su įvairesniais žalumynais ir prieskoniais. Pratinama eksperimentuoti: pritaikyti receptūras šeimos stalo tradicijoms ir namų virtuvės aplinkai; gaminant patirtais įspūdžiais dalintis asmenininėje virtuvėlės užrašinėje; surinkti maisto istorijas ir pasakojimus, išnyrančius bendraujant mažutėse namų maisto laboratorijose. Teminiai užsiėmimai moko skaityti produktų sudėties etiketes, apskaičiuoti pirkinių krepšelį atitinkamiems valgiaraščiams; planuoti išlaidas maisto produktams ir rasti pusiausvyrą tarp tikslo kuo sočiau pasimaitinti bei tikslo išsiugdyti praktinius gebėjimus pasigaminti skanaus ir sveiko maisto sau ir šeimai; apskaičiuoti maistinę produktų vertę bei įprasti nustatyti sveikos mitybos kaštus kaip alternatyvą "greitmaisčio" ir "šlamštmaisčio" pasiūlai; sąmoningumo, verslumo ir finansinio raštingumo, renkantis produktus iš vietos ūkininkų. „Mano virtuvėlės užrašai“ tampa suasmeninta mėgstamų ir išbandytų receptų parankine knyga bei patirties dienoraščiu.
Atsisiųskite projekto lankstinuką.