dieveniskiu technologiju ir verslo mokykla

 

Modulinė konditerio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą konditerį, gebantį savarankiškai dirbti įvairiose maitinimo įmonėse, duonos ir pyrago gaminių kepimo ir konditerijos įmonėse. Programa užtikrina kompetencijų, reikalingų skirtingiems konditerio veiklos procesams atlikti, įgijimą: žaliavų parinkimas bei jų paruošimas gamybai; konditerinių pusgaminių gamyba; miltinės konditerijos gaminių gamyba; kreminės konditerijos gamyba; cukrinės konditerijos ir papuošimo elementų gamyba; sveikos mitybos ir mažo kaloringumo konditerinių gaminių gamyba; duonos ir pyrago gaminių gamyba. 


Įgytų kompetencijų vertinimą sudaro dvi dalys: teorinių žinių patikrinimas – testas ir praktinė dalis, kurios metu tikrinamos ir vertinamos pasirinktos kompetencijos. 
Būsimieji konditeriai teoriniuose užsiėmimuose mokomi žaliavų parinkimo bei jų paruošimo gamybai; konditerinių pusgaminių gamybos; miltinės konditerijos gaminių gamybos; kreminės konditerijos gamybos; cukrinės konditerijos ir papuošimo elementų gamybos; sveikos mitybos ir mažo kaloringumo konditerinių gaminių gamybos; duonos ir pyrago gaminių gamybos ir kt. 


Praktinis mokymas vyksta mokyklų praktinio mokymo kabinetuose, laboratorijose, konditerijos įmonėse. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami konditerinių gaminių gamybos, duonos ir pyrago gaminių gamybos ir kt gebėjimai. 
 

 

Įgiję konditerio kvalifikaciją asmenys gali dirbti konditeriais duonos ir konditerijos įmonėse bei kurti savo verslą. 


Baigus šią programą ir įgijus vidurinį išsilavinimą, mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijų mokslų srities programas.